Minerva: Gudinde for visdom, krig og kunst

Minerva: Gudinde for visdom, krig og kunst

Den romerske gudinde, vi præsenterer i dag, er Minerva, gudinde for visdom, sejr, lov og retfærdighed. Minerva var en væsentlig figur i det romerske samfund, der støttede kunst, militær og handel. Selvom den ikke er så fordybet i krig, kampe og kongeriges anliggender som den græske gudinde Athena, fungerer den romerske gudinde stadig som en vejledende kraft for soldater og lægger vægt på viden og visdom.

Lad os se nærmere på Minerva og hvad hun betød for det romerske samfund:

Hvor kom Minerva gudinde fra?

Minerva gudinde er identificeret som datter af Jupiter: gud over himmel og torden. Hun er afbildet som klog og talentfuld, der udmærker sig i kamp. Desværre er hun også forbundet med negative træk som jalousi og selvbevidsthed.

De fleste romerske gudinder er karakteriseret som meget feminine, der inkarnerer træk af kyskhed, renhed og elegance. I modsætning hertil beskrives Minerva som atletisk og høj, med en muskuløs ramme. Hun bærer en tunika vævet af uld sammen med en hjelm, rustning og en chiton. Minerva holder et skjold i den ene hånd og et spyd i den anden, skjoldet er prydet med dekorationer.

Minerva er også knyttet til den græske gudinde Athena. Hendes første symbol var uglen, der repræsenterede visdom. Hendes andet symbol var en olivengren, der symboliserede sejr, og mentes at stamme fra et oliventræ. Det sidste symbol forbundet med Minerva er en slange, knyttet til hendes historie, der involverer Medusa.

Oprindelsen af ​​Minerva, gudinde af visdom

Som tidligere nævnt er Minerva, gudinde af visdom, tæt forbundet med den berømte græske gudinde Athena. Men hendes mytiske oprindelseshistorie involverer den romerske gud Jupiter, der sluger Metis. Fødslen af ​​Minerva, der dukkede op i komplet rustning og tunika, fandt sted efter Volcanus (også kendt som Vulcan) brugte en mytisk hammer til at dele Jupiters hoved på grund af den konstante forstyrrelse forårsaget af Metis i ham.

Hvad er betydningen af ​​Minervas navn?

Minervas navn, der ligner Menrva, den etruskiske gudinde, kunne stamme fra forskellige protoeuropæiske og indo-ord, der potentielt betyder “mænd” eller det latinske ord for “mænd”. “Sind” er en anden fortolket betydning. Menrva er også forbundet med etymologien af ​​det engelske ord “mental”.

Et andet forslag er, at Minervas navn kan have kursiv oprindelse, hvor “Mensewa” oversættes til “hun der ved.” På trods af den ikke-relaterede karakter af etruskere og kursiv, viser denne lighed, hvordan kultur rejser inden for naboregioner.

En anden parallel findes med Proto-Indian, hvor Menasvini er en hinduistisk gudinde kendt for intelligens og visdom, svarende til Minerva.

Minerva gudinde tilbedelse

På linje med andre guder dedikerede byen Rom specifikke steder til at tilbede Minerva, gudinde af visdom. Capitoline Hill-templet, bygget til Minerva, Juno og Jupiter, står på de syv høje i Rom.

Hvor er Minerva i dag?

Minerva gudindens indflydelse har varet ved gennem århundreder. Statuer dedikeret til hendes visdom og strategiske tænkning står forskellige steder verden over. Hun er stadig et symbol, der bruges i den akademiske verden i dag.

Last Updated on 4. november 2023 by Frode Osen